Waarom het concert van vrijdag 26 november je aandacht verdient!

Af en toe moeten we vaststellen dat een concert niet de ontvangst krijgt dat het verdient.  Zo ook Slide 'n five door Crossbones.

Aan de muzikanten zal het niet liggen. Stuk voor stuk geschoolde, professionele trombonisten! Het jonge geweld van Crossbones - Søren Brassaert, Peter Delannoye, Bram Meese, Lode Smeets & Pieter Vandermeiren - speelde al op Pukkelpop, MNM en het Festival van Vlaanderen. Ze trokken ook de wijde wereld in, naar verre oorden als Koeweit, Japan en Zuid-Korea. 

Aan de trombone - zeg nooit schuiftrompet - zal het niet liggen. De trombone is een van de meest expressieve instrumenten en zeer multi-inzetbaar. Hij is onmisbaar in symfonische orkesten of bigbands en een upgrade voor popbands. Je kan een trombone namelijk laten praten, klagen, huilen, lachen, brullen en ontroeren.

Aan het programma zal het niet liggen. Met Slide 'n five laat Crossbones z'n trombones los op de vaderlandse muziekgeschiedenis. Van 14de eeuwse polyfonie over middeleeuwen en Renaissance tot hedendaagse Belgische componisten waaronder Dirk Brossé en de eigen Pieter Vandermeiren met filmmuziek. En natuurlijk mag Toots Thielemans niet ontbreken in deze ode.

Hebben we je warm gemaakt voor dit niet-te-missen concert? Fijn, Crossbones verdient dat.

Tickets