Parasite (Sembènecinema)

Tickets
  • dinsdag22 september 2020van19:45tot22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Een arme familie probeert de sociale ladder op een eigenzinnige manier te beklimmen. Een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt gedreven.

2019 - regie Bong Joon-Ho - 131 min - land Zuid-Korea - taal Koreaans - thriller, zwarte komedie

Ki-taek is de pater familias van een arme familie die in de kelder van een appartement samenhokt. Op een dag lacht het geluk hem toe als zijn zoon Ki-woo als privéleraar aan de slag kan bij een rijke familie in een exclusieve wijk. Hij geeft zijn ogen de kost in de prachtige villa waar dienstpersoneel en een chauffeur werkt. Listig probeert Ki-woo er tevens zijn zus en ouders aan een job te helpen.

Hoewel de essentie schrijnend blijft, wordt deze film zeer swingend en humoristisch gebracht. Met een cocktail van genres en met virtuoze beeldtaal bouwt Bong Joon-ho het verhaal op een indrukwekkende manier op. Hier werd hij voor beloond met de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Originele Scenario. De film ging die avond ook naar huis met de beeldjes voor Beste Internationale Film én Beste Film. In Cannes won ‘Parasite’ verdiend de Gouden Palm.