Black Panther

cinEMotia

Tickets
  • woensdag15 juni 2022om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Deze film valt binnen cinEMotia, een reeks van 10 fijne wereldfilms.
Tickets kosten 7 euro per film.
Voor een abonnement van minstens 5 films tel je 6 euro per film neer
en bij een abonnement voor alle 10 films betaal je 5 euro per film.

T’Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Echter wanneer er een oude vijand op de radar verschijnt wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

Black Panther is niet zoals alle andere superheldenfilms. Regisseur Ryan Coogler had de kracht, en ook de verantwoordelijkheid, om met deze film zo veel meer te doen. En hij deed dat ook. De film brak alle records aan de kassa en werd een cultureel fenomeen. Een beweging, een revolutie en plezier om te beleven, allemaal in één verpakking.

In augustus 2020 overleed hoofdrolspeler Chadwick Boseman aan de gevolgen van darmkanker. In het geheim strijdde hij al een paar jaar tegen deze ziekte terwijl hij bleef verder acteren. Uiteindeiljk werkte hij nog enkele gelauwerde films af, maar voor altijd zal hij vereenzelvigd worden met Black Panther. Een kleine maand na deze vertoning komt het vervolg in de bioscoop uit. Zonder, maar volledig ter ere van, Chadwick Boseman.

2018 - regie Ryan Coogler - 134 min – land Verenigde Staten – taal Engels - ondertitels Nederlands
superheldenfilm