cinEMotia

We kijken er naar uit om onze filmspoelen van onder het stof te halen, onze projector op te warmen en dit jaar nog enkele kaskrakers, Oscarwinnaars en Sembènefilms op ons witte doek af te spelen.

Niet Schieten

Zodra het weer kan, trappen we ons filmseizoen af met deze aangrijpende film over de aanslagen die zich meer dan 35 geleden zo dichtbij afspeelden. Het verhaal van David Van de Steen, overlevende van de Bende van Nijvel. Bij de laatste aanslag van de Bende van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985, ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert (Jan Decleir) en Metje (Viviane De Muynck) vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

Reserveer alvast uw tickets. 

Sembènefilms

EMotia maakt deel uit van het Sembènecinema-netwerk. Dat er ook buiten de USA een boeiende filmindustrie bestaat, verbaast wellicht niemand. Toch krijgen deze films amper aandacht. Sembènecinema brengt de bijzonderste pareltjes van de wereldcinema naar Vlaanderen. Op regelmatige basis kan je in EMotia genieten van een fijne selectie.

The Farewell

El Amor Menos Pensado

Tel Aviv on Fire

cinEMotia

Daarnaast proberen we ook een rijkelijk aanbod te brengen van kaskrakers, filmklassiekers, Vlaamse films of gelauwerde films die met enkel gouden beeldjes aan de haal konden gaan.

Ontdek hier ons volledig aanbod.