Drive My Car

cinEMotia

Tickets
  • woensdag19 april 2023om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto, tot het noodlot toeslaat. Overrompeld door verdriet probeert Kafuku een geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekt. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku een aanbod te accepteren om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima.
Van zijn nieuwe werkgever krijgt hij een rode Saab 900 ter beschikking mét chauffeur, de zeer bescheiden vrouw Misaki. Terwijl ze samen rijdend veel tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, ontrafelt Kafuku het mysterie van zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

Laat je verrassen door dit gevoelige, emotionele drie uur durende drama, een meesterwerkje uit Japan. Winnaar van de SEMBÈNE AWARD op het MOOOV filmfestival 2022. Deze prijs bekroont de beste wereldfilm van het afgelopen jaar, de jury bestaat uit Belgische filmpers.

“Een kortverhaal van HARUKI MURAKAMI is verfilmd tot een prachtige, meeslepende, zinnenprikkelende roadmovie die je meevoert langs seks, overspel, rouw en verlossing. Laat je vooral meevoeren.” — De Standaard

2021 - Japan - drama - Taal: Japans / Ondertitels: Nederlands