Els Hertogen

Van liefdadig naar rechtvaardig

Inschrijven
  • woensdag3 november 2021om20:00
Hoe pak je ongelijkheid aan?
Wat betekent internationale solidariteit?
Hoe biedt ze antwoorden op globale uitdagingen?
Els Hertogen, algemeen directeur van 11.11.11., schreef een boek dat een antwoord biedt op deze en vele andere vragen: 'Van liefdadig naar rechtvaardig'. De GROS Erpe-Mere nodigt haar uit om het boek voor ter stellen en er in debat over te gaan.
Grote bedrijven die nauwelijks belastingen betalen dankzij fiscale paradijzen. Mensen uit kwetsbare landen die de zwaarste gevolgen van klimaatverandering slikken. Lage-inkomenslanden die miljarden dollars mislopen door oneerlijke handelsakkoorden. Mensen op de vlucht die sterven aan de buitengrenzen van Europa. Miljoenen mensen die nog lang niet aan hun vaccinatieprik toe zijn. Er is iets grondig mis met de wereld waarin we leven.
Het zijn uitdagingen die ons wereldwijd verbinden. Het voorbije anderhalve jaar ondervonden we allemaal hoe sterk onze levens verbonden zijn en hoe broos het evenwicht is. Wat op de ene plaats gebeurt, heeft impact elders. De toekomst moet anders, daar bestaat geen twijfel over. 11.11.11 is ervan overtuigd: internationale solidariteit is hét antwoord op deze vraagstukken.
Na de lezing van Els Hertogen volgt een debat. De avond wordt opgeluisterd door Drumband Koninklijke Fanfare Nieuw Leven Aaigem.
De toegang is gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk.