Fabrique Magique (6+)

Wetenschapstheater

Tickets
  • woensdag9 februari 2022om14:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Wetenschapstheater voor het hele gezin! Een leerling-tovenares wil dolgraag toegelaten worden op de wereldberoemde tovenaarsschool ‘Fabrique Magique’. Die heet zo omdat er aan de lopende band nieuwe, indrukwekkende magische trucs worden bedacht door ’s werelds beste tovenaars.

Daarvoor moet ze tijdens een strenge toelatingsproef bewijzen dat ze de tovertrucs van de jury kan herhalen en er de juiste spreuken bij kent. Wat de jury echter niet kan vermoeden, is dat onze tovenaarsleerlinge veel van wetenschappen weet. Al snel blijkt dat heel wat ‘magische’ trucs eigenlijk kunnen verklaard worden met wetenschappen. Wat volgt is een dolle rit doorheen tal van ‘tovertrucs’, waarbij het niet altijd duidelijk is waar de wetenschappen eindigen en de magie begint.

En dan blijft er natuurlijk die ene vraag: wordt onze kandidate toegelaten op de Fabrique Magique of niet? ‘Spelenderwijzer’ brengt al meer dan 10 jaar interactief wetenschapstheater voor jong en oud. Met veel humor en publieksinteractie tonen ze hoe boeiend en leuk wetenschappen en techniek zijn. Verwacht je aan een swingende voorstelling vol verwondering en ver(r)assingen, waarbij je ongemerkt ook veel bijleert!

Dit is een activiteit om te sparen voor ‘Steenberg Feest!’ op 27 augustus 2022! Wie een volle spaarkaart heeft, kan op dat gezinsfestival enkele leuke extra’s beleven.