Onzin voor Gevorderden (12+)

door Fernand Speelt

geen tickets
  • zondag19 maart 2023om14:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

In 1927 staat de Belgische priester-kosmoloog Georges Lemaître te roepen in de woestijn. Hij beweert dat het heelal ooit begonnen is vanuit een klein balletje en dan een… KNAL! Maar is dat wel zo? En hoe kan je dat nu zeker weten als je daar zelf niet bij was?

In 2022 zit een wetenschapper met zijn twee kinderen vast in the middle of nowhere. Op een dag vertrok zijn vrouw zonder een spoor achter te laten. Ze besluiten om haar te gaan zoeken, tot hun auto het begeeft. Terwijl elders misschien de wereld vergaat, zijn zij tot elkaar veroordeeld. Daar waar de ene alles wiskundig probeert te begrijpen en bewijzen, vlucht de ander in complottheorieën en fantasieën. Misschien is hun moeder ontvoerd door aliens? Maar is dat wel zo? En hoe kan je dat nu zeker weten als je daar zelf niet bij was? 

‘Onzin (voor gevorderden)’ combineert een mysterieuze roadtrip met het leven van Lemaître om zo een ode brengen aan al die wetenschappers die erin geslaagd zijn om door hun onuitputtelijke nieuwsgierigheid, grote koppigheid en vooral een flinke dosis verbeelding een belangrijk stukje van de puzzel te leggen.

In maart wordt de wereldtheaterdag gevierd.  Theater is geweldig, boeiend, interactief, sociaal ... en je kan er vooral niet vroeg genoeg mee beginnen! 
Tijdens deze feestmaand brengt EMotia drie fantastische toneelstukken: Brok (4+), Nautilus (8+) en Onzin voor gevorderden (12+). Voor iedere leeftijd wat wils. 
Kleine prijsjes voor onze kleine vrienden: per ticket betaal je slechts 5 euro. Na iedere voorstelling voorzien we een leuke verrassing.