Flee (16+)

cinEMotia

Tickets
  • woensdag17 mei 2023om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Aan de gelukkige kindertijd van Amin in Kaboel komt abrupt een einde. Zijn vader wordt door de extremistische Moedjahedien opgepakt en het gezin moet op de vlucht slaan. Het is het begin van een gevaarlijke tocht die voorgoed hun levens zal tekenen. Na lange omzwervingen komt Amin uiteindelijk alleen aan in Denemarken.
Twintig jaar later heeft Amin een succesvolle academische carrière en is hij gelukkig in de liefde met zijn vriend Kasper. Kasper wil graag dat ze samen een huis kopen, maar de gedachte om zich te binden aan één plek jaagt Amin de stuipen op het lijf. Hij beseft dat hij niet anders kan dan zijn verleden onder ogen komen, wil hij eindelijk rust vinden.

Met ‘Flee’ slaagt filmmaker JONAS POHER RASMUSEN er voortreffelijk in het verhaal van verre oorlogsvluchtelingen een menselijk gelaat te geven. De keuze voor animatie kwam er omdat Amin, zijn schuilnaam, zo op een veilige manier zijn hartverscheurende verhaal eindelijk uit de doeken zou kunnen doen. De realistische, speelse beelden raken de kijker in het hart en overstijgen de afstandelijke mediabeelden.

“Wat betekent thuis voor jou?”
“Thuis? Dat is een veilige plek. Ergens waar je kunt blijven en niet hoeft weg te gaan …”

 

2021 - DK - drama - docu - animatie - coming of age - Taal: Deens, Dari, Russisch / Ondertitels: NL