gEM

bijzondere vondsten in EMotia

Onder de naam gEM brengt cultuurhuis EMotia unieke concerten voor een beperkt publiek. We vragen aanstormend talent op tournee door Europa om even halt te houden in Erpe-Mere.

Gemeentegenoot Glenn D’Hondt, één van de bezielers van de Fifty Seats concerten, zocht en vond de twee eerste diamanten.

26.10 Ben Caplan + Gabrielle Papillon
De Canadees Ben Caplan brengt eigentijdse folk-rock op een leest van jiddische Klezmermuziek met de swing feel van jazz.  Een stem als een wollen deken die op zijn rauwst aan Tom Waits doet denken. Deze bebaarde verhalenverteller weet je hoe dan ook te raken! 

Ben bracht in 2011 zijn eerste studioalbum uit. Sindsdien treedt hij op voor een steeds groter wordend publiek in muziekclubs en theaterzalen over de hele wereld. Ben stelt in EMotia het nieuwe album ‘Recollection’ voor, een uitgeklede interpretatie van 10 jaar singer-songwriting. 

 

We zetten de avond in met supporting act Gabrielle Papillon, eveneens uit Canada. Met haar 7de album 'Shout' brengt ze een heel persoonlijke plaat die begint bij angst en hunkering en eindigt in een uitbarsting van energie. Grootse emoties, gebracht in dansbare art-popnummers.