gEM

Bijzondere vondsten in EMotia


NieuwsbriefFacebookInstagramYouTubeSpotify
Songkick

Onze nieuwste vondsten

Our Violet Room (US) - 24 november 2023

Our Violet Room houdt halt in EMotia tijdens zijn Europese tournee. Our Violet Room is het muzikale project van indie singer-songwriter Matthew Birch uit Denver, USA. Hoewel hij een folkartiest in hart en nieren is, zorgt zijn grote liefde voor filmmuziek voor een geluid dat zowel op het podium als op een scherm thuishoort. Zijn muziek wordt vergeleken met Bon Iver, Bob Dylan, Peter Gabriel en Coldplay vanwege de indringende sfeer, emotionele teksten en filmische arrangementen. Meer informatie.

Victoria Canal - 15 december 2023

Dat Victoria Canal een opkomend talent is, is een serieuze understatement. Chris Martin (Coldplay) noemde haar ‘Swan Song’ één van de beste nummers ooit, ze verzorgt dit jaar het Europese voorprogramma van Hozier en is supporting artist voor de Amerikaanse Sammy Rae tour, haar liedjes werden al meer dan 20 miljoen keer gestreamd … Meer informatie.


gEM, bijzondere vondsten in EMotia

Onder de naam gEM brengt cultuurhuis EMotia unieke concerten voor een beperkt publiek. We vragen singer-songwriters op Europese tournee om even halt te houden in Erpe-Mere. Het Engelse ‘gem’ betekent zowel edelsteen als vondst. Een geschikte naam dus voor opkomend internationaal muziektalent.Voor deze reeks wordt samengewerkt met Erpe-Merenaars Sylvia Meert en Glenn D’Hondt die mee aan de wieg stonden van de Fifty Seats concerten. Een intieme muziekbelevenis voor een beperkt publiek. Grootse muziek in een kleine setting.

Ben Caplan & Gabrielle Papillon trapten deze uniek reeks af op 26 oktober 2021.

Op 28 maart 2022 volgde Noah Gundersen met in het voorprogramma Isaac Roux.

Op 30 mei 2022 strikten we de Britse pianist/componist Simeon Walker.

Talent van eigen bodem: Malvin Moskalez kwam op 30 november 2022 langs.

Op 17.04.23 ontvingen we een ruwe diamant van IJslandse bodem: Arny Margret.