Infomarkt herinrichting N9

Vrije toegang
Toevoegen aan kalender
  • donderdag7 maart 2024van16:00tot21:00

De Grote Steenweg/Gentsesteenweg (N9) is een belangrijke verbindingsweg tussen Oordegem en Aalst. Vandaag is de indeling van deze weg niet veilig. Tijd voor verandering!

De Grote Steenweg en Gentsesteenweg (N9) is een belangrijke verbindingsweg tussen Gent en Aalst. Een deel van de weg is al vernieuwd, maar het stuk tussen de bebouwde kom van Oordegem en het kruispunt Vijfhuizen in Aalst nog niet. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeenten Erpe-Mere, Sint-Lievens-Houtem en Lede slaan de handen in elkaar om daar verandering in te brengen.

Vandaag bestaat de Grote Steenweg/Gentsesteenweg (N9) uit 1 rijstrook per richting met daartussen een derde rijstrook. Deze indeling is niet veilig: de fietspaden zijn te smal en niet overal vrijliggend. Het brede wegbeeld zorgt ervoor dat er vaak te snel gereden wordt. Tijd voor verandering. We zorgen voor vrijliggende fietspaden, minder verharding, meer groen en een nieuw wegdek. Daarnaast komt er ook een gescheiden riolering en verandert het parkeren.

Infomarkt

De werken starten ten vroegste eind 2025, maar de plannen zijn nu klaar. We nodigen je daarom uit op een infomarkt voor meer informatie over het ontwerp en over de volgende stappen in het proces.

Inschrijven voor de infomarkt  is niet nodig, je kan doorlopend binnenwandelen.

Meer informatie

Surf naar www.wegenenverkeer.be/erpe-mere voor meer info en schrijf je in op de nieuwsbrief van dit project.