Jean Blaute

Met vallen en opstaan (special guest Eric Melaerts)

Tickets
Toevoegen aan kalender
  • vrijdag1 maart 2024van20:00tot21:30
Dit is een UiTPAS activiteit.

Muzikale boekvoorstelling "Met vallen en opstaan".

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg JEAN BLAUTE een levensadagium cadeau van zijn moeder: “Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen”. Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikant/producer. Zijn biografie ‘Met vallen en opstaan’ is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten.

Naast talloze anekdotes belicht ‘Met vallen en opstaan’ ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie. 

Met de fijne ondersteuning van gastmuzikant ERIC MELAERTS - a match made in heaven.

"Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin de jaren ’80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt in diverse opnamestudio’s, honderden uren, op podia, TV shows in BE en NL en nog het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties.

Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing. Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding, dat wil zeggen, we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden.

Welkom bij ons."

Jean Blaute