Kortfilmfestival

BibArt filmclub

Tickets
  • woensdag11 oktober 2023van19:45tot22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Maar liefst zeven kortfilms passeren de revue op de tweede editie al van het kortfilmfestival van de BibArt filmclub. Een bonte mix die je zeker zal verrassen.

OH WILLY - Emma De Swaef - 17 min.
Wollige Willy keert terug naar de naturistenkolonie waar zijn moeder haar laatste adem uitblaast. Verward door herinneringen, naakte bewoners en andere vreemde indrukken loopt hij wat verloren en belandt in de wildernis die grenst aan het domein.

FLATLIFE - Jonas Geirnaert - 11 min.
Vier buren proberen de dag rustig door te komen, maar beseffen niet hoe groot hun invloed is op elkaars leven. Een schilderij ophangen, kaartenhuisjes bouwen, de was doen of televisie kijken ... Het verloopt allemaal niet zonder slag of stoot.

COMING OUT - Olivier Ayache-Vidal - 9 min.
Max heeft een date met een vrouw en zij heeft hem uitgenodigd op haar appartement. Maar hij heeft haar een geheim te vertellen … Hoe zal zij reageren op deze bekentenis?

AUGUST - Jeroen Perceval - 18 min.
August is een onbezorgde jongen die graag op ontdekking gaat en buitenspeelt met zijn beste vriendin Lize. Wanneer twee jongens hen tegen elkaar opzetten, wil Lize August niet meer zien. Wanneer zij hem blijft afwijzen, zint August op wraak.

PLAN B - Robin Pront - 20 min.
Deze excellente en grappige kortfilm die Robin Pront als student maakte, draait rond Gio en Den Bolle, twee kleine drugdealers die in ‘t Stàd samen een krap bemeten appartement betrekken.

RUDI 35 - Joris VandenBerk - 19 min.
Een keten van kurkdroge scènes waarbij de tranen spontaan uit je ogen vloeien. De absolute troef is Rudi De Jong. De man beschikt over een arsenaal gelaatsuitdrukkingen waar iedere mimespeler met enige beroepsernst jaloers op zou zijn.

THE MORNING GUY - Mark W. Gray - 5 min.
Wat als je getrouwd bent met een man die praat als een archetypische DJ met geanimeerde stem uit Californië? Hoe lang houdt deze vrouw het vol met haar man die zichzelf op “een volstrekt unieke manier” uitdrukt …

Inleiding Gunther Rombaut.

Dit kortfilmfestival is een initiatief van de BibArt filmclub. Bekijk het volledige programma op www.BibArt.be