Lieven Scheire

Artificiële Intelligentie (try-out)

Wachtlijst
  • zaterdag3 december 2022om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al,
als je Spotify luistert, een Waze-route volgt, of je spam uit je mails laat filteren.

Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.

Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijks leven en onze samenleving. Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerde wereld.

Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is, en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast. In deze theatershow laat LIEVEN SCHEIRE je op een entertainende en luchtige manier kennis met deze nieuwe superheld van de technolgie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen.