Monos

cinEMotia

Tickets
  • woensdag27 april 2022om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Deze film valt binnen cinEMotia, een reeks van 10 fijne wereldfilms.
Tickets kosten 7 euro per film.
Voor een abonnement van minstens 5 films tel je 6 euro per film neer
en bij een abonnement voor alle 10 films betaal je 5 euro per film.

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn commando’s die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel: naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook de koe Shakira verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis.

De jolige sfeer waarin werd gelachen en gestoeid slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. ‘Monos’ is pure cinema waar de kijker overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en beklijvende sound design. Op het afgelopen Film Fest Gent wist de film twee prijzen in de wacht te slepen: Beste Soundtrack en Sound Design.

Elk jaar wordt ook de Sembène Award uitgereikt aan de Beste Wereldfilm die het afgelopen jaar uitgebracht werd in België. Een jury van filmjournaisten koos Monos van Alejandro Landes als winnaar in 2021.

2019 - regie Alejandro Landes - 102 min – land Colombia, Verenigde Staten – taal Spaans
oorlogs-dramafilm