Oberon Strijkkwintet

Concert in de Foyer

Tickets
  • zondag24 oktober 2021om11:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Dit concert valt binnen EMuse, de niet zo klassieke concertreeks van EMotia.
Voor een abonnement met alle 5 concerten betaal je 80 euro, een besparing van 10 euro. 

Vijf jonge muzikanten ontmoetten elkaar in 2002 aan het conservatorium van Gent en musiceerden er samen in het kader van de cursus kamermuziek. Op muzikaal vlak klikte het bijzonder goed en het was dan ook vanzelfsprekend te blijven samenwerken om zo de rijke literatuur en mogelijkheden van het repertoire voor deze bijzondere bezetting verder uit te diepen.

Oberon was de koning van dwergen en elfen, een helper en tovenaar. De magische klanken uit zijn hoorn hadden genezende krachten en brachten iedereen aan het dansen en het zingen. Zo wil ook het Oberon Strijkkwintet zijn luisteraars muzikaal 'betoveren' door intense uitvoeringen van bijzondere muziek van o.a. Nicolas De Cock (Les Musettes Amoureuses), Antonin Dvorak (Zwei Walzer), John Williams (Theme from Schindler's List), Benjamin Britten (Simple Symphony) en Astor Piazolla (Adios Nonino), aangevuld met eigen tangocomposities van Nicolas De Cock.

Dit concert vindt uitzonderlijk plaats in de Foyer, met uitzicht over de prachtige vijver. Misschien zie je er de schat van Oberon schitteren. Wie wil kan achteraf blijven nagenieten in de Foyer.