Outer

+ Caspar Auwerkerken

Tickets
  • zaterdag1 oktober 2022om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Intiem, uitgepuurd en betoverend.

OUTER was al eens te gast in EMotia en de mensen waren zo positief, en de vraag zo groot, dat we deze unieke band opnieuw brengen.
OUTER nodigt je uit om te vertragen. Componist/producer Tom Soetaert schreef het titelloze debuutalbum (2018) op een schapenboerderij in Bárðardalur, in het noorden van IJsland. Het werd uitgebracht op het Zweedse pianolabel ‘1631 Recordings’, en werd hoog aangeschreven door onder andere De Standaard (****).

Tom Soetaert’s fascinatie voor atmosferische muziek leidde in 2021 tot zijn eigen radio-programma op Klara, ‘Nachtbaders’. Ook BBC Sound’s Stephen McCauley en KEXP’s Alex Ruder zijn fan. OUTER brengt tijdens dit concert nieuw materiaal.

Half juni 2022 kwam de eerste single van de nieuwe plaat uit. Nocturne in B Minor werd gebouwd rond de vraag "wat houdt je wakker?".

Als voorprogramma CASPAR AUWERKERKEN, die zonder ook nog maar één single te hebben uitgebracht, door muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash wordt uitgeroepen tot één van de meest spraakmakende talenten van België. Enkel gewapend met een gitaar en zijn prachtig stemgeluid mag de 22-jarige singer-songwriter de voorprogramma’s verzorgen van onder meer Portland, Meskerem Mees, Mauro Pawlowski, Admiral Freebee en The Bony King of Nowhere.

Wanneer muzikant en producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake) zijn pad kruist, wordt het al snel duidelijk dat zij een match made in heaven zijn. Samen duiken ze de studio in met als resultaat de prachtige debuutsingle Hyacinth die in februari 2022 gereleased wordt. Zijn wondermooie stem – soms neigend naar Thom Yorke, Tamino en The Bony King of Nowhere - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes.

Voor deze voorstelling kan je gebruik maken van je kunstacademie-korting (KA).
Leerlingen aan een erkende kunstacademie kopen per seizoen één ticket aan 50% van de standaardprijs.
Stuur een e-mail naar EMotia@erpe-mere.be voor je persoonlijke code.