Rumbaristas

Rumba Perdida

Tickets
Toevoegen aan kalender
  • zondag23 maart 2025van11:00tot12:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Met EMuse brengen we aperitiefconcerten in de Foyer, en als kers op de taart in de kerk van Mere. We laten je proeven van verschillende muziekgenres, telkens gebracht door autoriteiten in de stijl die een aparte benadering niet schuwen.  Toch is deze concertreeks beslist toegankelijk voor een heel breed publiek, jong en oud, ontdekkers en kenners. Verwacht je aan smaakbommetjes!

Dit EMuse-concert heeft plaats in de Foyer van EMotia.

Het Belgisch-Spaans-Italiaanse viertal RUMBARISTAS laat zich op hun tweede album opnieuw van hun meest veelzijdige en kleurrijke kant zien. Vol met nummers die je vrolijk doen meewiegen op een eigenzinnige en bij momenten experimentele mix van rumba en Centraal-Europese ritmes.

Met dat nieuwe album onder de arm presenteert Rumbaristas ook de theatervoorstelling ‘Rumba Perdida’ waarbij het publiek kennis maakt met de rijke en boeiende geschiedenis van de rumbamuziek uit zowel het zuiden als centraal-Europa. ‘Rumba’ is immers niet alleen muziek. In de Latijns-Amerikaanse traditie betekent ‘rumba’
evenzeer ‘reizen’. Samen met de Catalaanse videast RICARD TEJADA ging het viertal dan ook op zoek naar een aantal boeiende verhalen van Spaanse migranten in België en verwerkte die in een voorstelling met boeiend beelden, aanstekelijke muziek en aandoenlijke verhalen …

Deze voorstelling zit ook inbegrepen in onze abonnEMent met 10 voorstellingen voor € 100. Het abonnEMent bevat zowel theater, muziek als comedy. Sommige namen klinken bekend in de oren, anderen zijn nieuwe kennismakingen. Ideaal alleszins voor een divers jaar cultuur. Ontdek er alles over hier.