Sonico

Piazzolla - Rovira, de avond van de ontmoeting

Tickets
Toevoegen aan kalender
  • zondag20 oktober 2024van11:00tot12:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Met EMuse brengen we aperitiefconcerten in de Foyer, en als kers op de taart in de kerk van Mere. We laten je proeven van verschillende muziekgenres, telkens gebracht door autoriteiten in de stijl die een aparte benadering niet schuwen.  Toch is deze concertreeks beslist toegankelijk voor een heel breed publiek, jong en oud, ontdekkers en kenners. Verwacht je aan smaakbommetjes!

Dit EMuse-concert heeft plaats in de Foyer van EMotia.

PIAZZOLLA en EDUARDO ROVIRA zijn de twee grote pioniers van de avant-garde tango. Beide componisten worden ook wel afgeschilderd als rivalen, en het debat over wie van de twee nu echt de eerste vernieuwer van de tango was, woedt al decennialang. Met dit programma brengt SONICO een legendarisch moment tot leven, dat plaatsvond op 8 maart 1966 in de tangoclub Gotan in Buenos Aires.

Het was de enige avond waarop Piazzolla en Rovira samen op het podium stonden. De krant El Mundo schreef over “één van de meest onvergetelijke hoofdstukken uit de Astor muziekgeschiedenis van Buenos Aires.” Dit concert is een hommage aan twee unieke muzikale persoonlijkheden, die elk op hun manier, de traditionele tango een nieuw leven gaven.

Lysandre Donoso - bandoneon
Stephen Meyer - viool
Alejandro Schwarz - gitaar
Ariel Eberstein - contrabas
Ivo De Greef - piano

Deze voorstelling zit ook inbegrepen in onze abonnEMent met 10 voorstellingen voor € 100. Het abonnEMent bevat zowel theater, muziek als comedy. Sommige namen klinken bekend in de oren, anderen zijn nieuwe kennismakingen. Ideaal alleszins voor een divers jaar cultuur. Ontdek er alles over hier.