Tim Verheyden

Fake news & desinformatie

Tickets
  • maandag24 oktober 2022om20:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Met de komst van corona werd ook Vlaanderen overspoeld door foute informatie over het virus. Nepnieuws en desinformatie in de vorm van verwarrende berichten waren schering en inslag op sociale media. Dit fake news werd vaak gretig gedeeld.

Fake news werd wereldwijd een begrip toen Donald Trump tot Amerikaans president werd verkozen. Ook nu hij geen president meer is, is de grens tussen feit en fictie soms heel erg vaag. Door Trump werd fake news ook een politiek begrip en de technieken erachter hebben intussen een grote impact op onze maatschappij. Bewust gemanipuleerde informatie zal nog niet meteen verdwijnen. Hoe is het zover kunnen komen en wat kunnen we ertegen doen?

VRT-journalist Tim Verheyden neemt je mee achter de schermen van nepnieuws: waarom en door wie wordt dat gemaakt? Tim vertelt hoe fake nieuws deel uitmaakt van een wereldwijde stroom aan desinformatie, die dient om ons allemaal te beïnvloeden. De lezing is steeds afgestemd op de actualiteiten en de meest
recente ontwikkelingen.

Sinds ruim 10 jaar organiseert de bibliotheek van Erpe-Mere de altijd boeiende, actuele en vooral heel populaire lezingenreeks Stemmen in Steenberg. Hierbij de eerste lezing, de andere drie worden binnenkort aangekondigd. De ticketverkoop start op 5 september 2022 om 16.00u. Tickets per lezing kosten 5 euro. Voor alle vier lezingen betaal je 15 euro.