Under Covers

workshop - 14u

Tickets
  • zondag5 december 2021van14:00tot16:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

Een stille vermenigvuldigingsdans ontvouwt zich zonder aanraking. Dekens en lichamen spreiden zich uit in een lege ruimte. Dekens golven rond lichamen. Een dekenzee. Dragen en gedragen worden. Ingebakerd. Substituten voor geliefde handen.

In het voorjaar van 2021 creëerde choreograaf en performer Caroline D’Haese ‘Under Covers’.

Naast Caroline staan zes bevriende performers die ze tijdens haar twintig jaar als dansartieste mocht leren kennen. Allemaal mensen met diverse achtergronden, leeftijden en lichamen en een podiumgevoel om u tegen te zeggen. Met deze workshop nodigen zij jou uit samen een eigen versie van ‘Under Covers’ te maken en te ervaren. Met alleen een vloer en bergen dekens wordt gedanst met en rond alle beperkingen die je tegenkomt. Zonder directe aanrakingen wervelen lichamen om hun as, elkaar en de dekens. Ze verstrengelen, soms tot een hoopje geborgenheid, soms met de energie en de snelheid van een groot feest.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen vanaf 5 jaar. Voor kinderen tussen 5 en 12 vragen we begeleiding van een volwassene. Maximaal 25 deelnemers per groep.

Meebrengen? Kledij waarin je vlot kan bewegen, eigen deken (groot en sterk) mag, maar moet niet.