De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed (5+)

door DE MAAN

Tickets
Toevoegen aan kalender
  • vrijdag3 mei 2024van13:30tot14:30
Dit is een UiTPAS activiteit.

DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (EN ANDERE ONWAARSCHIJNLIJKHEDEN) kaapte de prijs weg voor de 'meest indrukwekkende voorstelling' op Het Boze Wolf Figurentheaterfestival in 2023 en werd daarmee uitgeroepen tot beste voorstelling in het Belgische-theater-der-dingen-landschap. Daarom stellen we deze schoolvoorstelling ook open als matinee.
Deze voorstelling wordt genieten voor 5- tot 105-jarigen.

Ik zie… een huis met een gat in de vloer en een waslijn. Wie woont er in dat gat? Ik zie een trap met een deur. Wat zit daarachter? Ik zie een propje plakband met een touwtje aan. Wat is dit? Een wolk? Een verfrommelde vlag? Een verloren poedel?

Een verzameling van gevonden voorwerpen ontmoet een verzameling van absurde verhalen. Greet Jacobs en Salomé Mooij zochten allerlei vergeten spullen bij elkaar en bouwden er landschappen mee. Deze werden getoond aan kinderen over heel Vlaanderen; zij probeerden de wereldjes te benoemen en er verhalen bij te verzinnen. Begeleid door het koor van deze kinderstemmen gaan we op ontdekking langs miniatuurwereldjes en ruimtes waarin niets is wat het lijkt. Het is een reis doorheen het hoofd van kinderen, doorheen hun verhalen en twijfels. Een poëtische en beeldende voorstelling over durven kijken en verbeelden zonder juist of fout.

Het podium is een grote kijkdoos waarnaar je met verwondering kijkt en die je me je eigen fantasie kan (aan)vullen. [...] DE MAAN zorgt met dit theater met dingen voor een heerlijke reis in het hoofd van de kinderen, van elke toeschouwer. (Tuur Devens – theaterkrant.nl)